Fundaţia Română de Folclor

Despre Fundația Română de Folclor

Înfiinţată în anul 2000 la iniţiativa unor iubitori de folclor, Fundaţia Română de Folclor promovează şi susţine tradiţiile româneşti, promovează tinerele talente prin organizarea de spectacole folclorice şi participarea la diverse manifestări culturale naţionale şi internaţionale.

Încă de la înfiinţare, Fundaţia Română de Folclor a contribuit la conservarea şi promovarea cântului şi portului tradiţional românesc.

Cu timpul, ne-am deschis larg câmpul de activitate, implicându-ne direct în promovarea tinerelor talente, cu credinţa că ei reprezintă sursa inepuizabilă de valori pentru cultura poporului român şi, în acelaşi timp, sunt mesageri ai tradiţiilor poporului nostru.

Contribuţia noastră la conservarea folclorului autentic, nu poate fi mai relevantă şi mai plină de substanţă, decât cu aport de geniu popular rafinat, atât de prezent în creaţiile muzicale orchestrate după cântecele bătrâneşti auzite şi culese prin truda unor generaţii întregi de etnologi.

Şi nu în ultimul rând, alături de cântec, ce poate fi mai frumos şi emblematic decât portul nostru popular, bogat în trudă şi culoare, atât de puternic grăitor despre identitatea noastră ca neam.